Onze diensten

Ontdek hier hoe wij u en uw huisdier verder kunnen helpen met onze diensten.

Een persoonlijke aanpak, eerlijke communicatie en respect voor uw dier staan steeds centraal.

Consultatie

Tijdens een consultatie wordt uw dier van kop tot staart onderzocht, zowel bij de jaarlijkse gezondheidscontrole als bij ziekte.

Er wordt hierbij ook telkens voldoende tijd voorzien om eventuele vragen te beantwoorden.

Om de stress voor uw huisdier zo laag mogelijk te houden, wordt er enkel op afspraak gewerkt.

Huisbezoek

Indien u of uw huisdier zich moeilijk kan verplaatsen, is een huisbezoek mogelijk.

Hou er wel rekening mee dat alle onderzoeksmogelijkheden in de praktijk aanwezig zijn en dat uw huisdier er ook vaak eenvoudiger te hanteren is. Hierdoor wordt een afspraak in de praktijk wel sterk aangeraden.

Voeding en medicatie

Indien u voedingsadvies wenst voor uw huisdier, bent u bij uw dierenarts aan het juiste adres.

Zowel onderhoudsvoeding als speciale medische voedingen (bv. hypoallergische voeding, nierdieet, leverdieet…) zijn te verkrijgen.

Voor de aankoop van antiparasitaire behandelingen, verzorgingsproducten en medicatie (na een gestelde diagnose) kan u ook in de praktijk terecht.

Bestellingen kunnen zowel telefonisch als online geplaatst worden.

Microscopie/labo

Om tot een goede diagnose te komen zijn vaak verdere onderzoeken nodig.

Met behulp van een microscoop kunnen in de praktijk huid- en ooraandoeningen bekeken worden om zo een gerichte behandeling te kunnen instellen.

Voor de analyse van bloed, urine, stoelgang, dunne naald biopten wordt er samengewerkt met een extern laboratorium.

Digitale radiografie

De praktijk is uitgerust met een digitaal radiografietoestel. Het voordeel van digitale röntgenfoto’s is dat ze niet meer ontwikkeld hoeven te worden en dus snel bekeken kunnen worden.

De genomen foto’s kunnen dan ook gemakkelijk doorgestuurd worden wanneer bijvoorbeeld verder onderzoek door specialisten noodzakelijk blijkt.

Tandheelkunde

Een goede gebitsverzorging is belangrijk voor de algemene gezondheid van uw dier. Door van jongs af aan de tanden te poetsen, speciale kauwstrips of aangepaste voeding te geven kan de vorming van tandsteen vertraagd worden.

Wanneer het tandsteen gevormd is, kan dit enkel nog verwijderd worden door een detartratie uit te voeren. Hierbij wordt het dier onder volledige verdoving gebracht zodat alle tanden grondig geïnspecteerd, gereinigd en gepolijst worden. Indien een tand te zwaar aangetast is of los staat, wordt deze getrokken.

Chirurgie

In de praktijk kan u terecht voor zowel preventieve ingrepen (castratie, sterilisatie), als voor chirurgie bij ziekte (bv. wondhechting, verwijderen huidtumoren, blaasstenen, baarmoederontsteking…).

Voor meer gespecialiseerde ingrepen wordt er samengewerkt met een collega met desbetreffende specialiteit.

Hospitalisatie

Soms kan het gebeuren dat uw huisdier intensievere verzorging nodig heeft of ontwaakt na een operatie. Op die momenten kan uw huisdier verblijven in de hospitalisatieruimte.

Hier wordt uw dier met de beste zorgen omringd.

info@dierenarts-marieke.be09 386 75 81
Kerrebroek 90A — 9850 Deinze (Nevele) — Routebeschrijving


Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Lees meer